Het rechte silhouet is de grootste zomertrend | Fashionchick

2022-05-22 00:56:22 By : Mr. Xavier Feng

Na een maand vol modetrends, steekt er één met kop en schouders boven de rest uit: het rechte silhouet. Rechte mode à la de jaren zestig is hot en here to stay. Denk aan jongensachtige pasvormen, gezien bij onder anderen Chanel en Dior.

Naast transparante stoffen, wijde jeans en cut-outs, is het rechte silhouet een van de grootste trends van het moment. Hoe je die verwerkt in je garderobe? Dat laten we je graag zien.

Denk je aan Twiggy, dan denk je aan haar rechte jurkjes met puntige ballerina’s of kitten heels en groots opgemaakte ogen. Dat was precies de look die we zagen bij Diors Spring/Summer 2022-show, waar de rokjes kort waren en de jasjes rechter dan recht.

Tuinbroek Denim Jurk Dames Blauw

Zwarte Mini Jurk Lace Slipdress

Zwarte Mini Jurk Porter Dress

Lang Gebreide Jurk Dames Bruin

Damsel In A Dress | de Bijenkorf

Chanels laatste show, gevierd op Wereldvrouwendag in Parijs, toonde een boyish silhouet, maar dan van tweedstoffen. Gabrielle Chanel gooide in de jaren twintig van de vorige eeuw hoge ogen met haar vernieuwende pasvormen die de vrouw voorgoed bevrijdde van beperkende kleding en met tweed, de stof die tot die tijd was voorbehouden aan mannen. Combineer een chic (recht!) tweedjasje met een bootcut-jeans en een klein hakje, en je bent helemaal on trend. 

Cairo mantel van tweed met steekzakken

Mouwloze tweed blazer Natural White

Roma mini rok van tweed

High waist straight fit korte broek met tweed-look

Zoals gezegd, is de boyish look ontstaan bij Chanel, maar je kunt ‘m nog een stapje verder trekken, door rechte jeans te combineren met bijvoorbeeld een bomber of wijde top. Door de look te combineren met een hak, zie je er alsnog übervrouwelijk uit, ondanks het androgyne silhouet.

Jdyrossie Life Reg Mom Jeans Dames Blauw

Shoppers - Horsebit 1955 Shopper in light blue voor dames

Skye blazer in wolblend met steekzakken

Bootcut jeans in klassieke 5-pocketsstijl

Heb je een feestje, ook dan is het rechte silhouet een goed idee. Ga voor een kort, recht rokje, een glitterjasje of een rechte jurk zoals Twiggy dat in de jaren zestig voordeed; zo geef je pas echt gehoor aan die knaldrang. Kortom: kom maar door met die uitnodigingen. 

Gebloemd Mini Jurk Dames Roze

Bucket bags - The Curve Mini Bucket Bag in light blue voor dames

Zo draag je jeans volgens Kate Moss

Outfitideeën met een rode broek

Welke stijl past het best bij jou? Doe nu de stijltest

Lees ook Trendalert: deze zomer draait het om sexiness Fashion Lees ook Volgens TikTok zijn dit de 3 grootste modetrends van 2022 Fashion Lees ook De zomerkleur van 2022: appeltjesgroen Fashion Lees ook Verdoemde hakken – zo draag je ze zonder pijn en met liefde Fashion Altijd up to date? Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates. Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Trendalert: deze zomer draait het om sexiness

Volgens TikTok zijn dit de 3 grootste modetrends van 2022

Verdoemde hakken – zo draag je ze zonder pijn en met liefde

Ontvang regelmatig stijladvies, tips en heel veel mode inspiratie

Je bent er bijna... er is een mail gestuurd met een linkje. Als je daarop klikt ontvang je wekelijks onze Fashionchick updates.

Er gaat iets mis. Probeer het later nog een keer.

Fashionchick verandert de manier waarop wij mode shoppen. Zoek, vind, vergelijk en koop items van honderden webshops op één plek.